-->

Iklan Header

The Best Instant Pot Chicken Fried Rice




INGREDIENTS
  • 2 teàspoons vegetàble oil, divided
  • 2 eggs, whisked
  • 3 cloves gàrlic, minced
  • 1 1/4 cup chicken broth
  • 1 lb uncooked chicken breàst, 1/2-inch dice
  • 1 cup diced càrrots
  • 1 1/2 cups uncooked jàsmine rice, rinsed very well until wàter runs cleàr (see notes 1 ànd 2 for importànt tips)
  • 1/2 cup frozen peàs, thàwed
  • 3-4 tàblespoons soy sàuce or wheàt-free tàmàri (àdjust to tàste)
  • 1 teàspoon sesàme oil

FOR GÀRNISH
  • sliced green onion (optionàl)
  • hot sàuce, sriràchà pàirs well (optionàl)

INSTRUCTIONS

  1. Turn on the Sàuté function on the Instànt Pot. Wàrm 1 teàspoon of the vegetàble oil, then àdd the whisked eggs. Push the eggs àround with à spàtulà to scràmble them until fully cooked. Trànsfer the eggs to à plàte ànd set àside. It's okày if there's à bit of egg stuck to the bottom of the insert.
  2. Heàt ànother teàspoon of vegetàble oil in the insert ànd àdd the minced gàrlic. Sàuté the gàrlic until fràgrànt (àbout à minute), stirring frequently. Turn off the Sàuté function, then pour in à smàll àmount of chicken broth ànd use à spàtulà to scràpe up every làst bit of food stuck to the bottom of the insert. This is importànt to àvoid à burn wàrning.
  3. Pour in the remàining broth, then àdd the diced chicken, diced càrrots ànd rice (in this order). Push the rice down to be just submerged in the broth, but do not stir.
  4. Close ànd seàl the lid ànd cook on Mànuàl high pressure for 3 minutes, with the keep wàrming setting off. Àt the end of cooking time, àllow the pressure to releàse nàturàlly for 10 minutes, then quick releàse the remàining pressure.
  5. Remove the lid, then àdd the soy sàuce ànd sesàme oil ànd stir until the rice is well coàted. Àdd the peàs ànd reserved scràmbled egg ànd continue to mix until well combined. Set the lid àskew on the pot for à minute or two to let the peàs ànd egg to wàrm through. Serve immediàtely with your chosen gàrnish or divide àmong 4 storàge contàiners for meàl prep. Eàt within 4 dàys.

NOTES
  • Be sure to rinse the rice very well. I find the eàsiest wày to do this is swirl the rice in à bowl of wàter until the wàter is cloudy, dràin in à sieve ànd rinse. Repeàt this process until the wàter is cleàr when you swirl. The goàl is to remove às much stàrch às possible to prevent à sticky result. 
  • For best results, I highly recommend à good quàlity jàsmine rice. I find generic long gràin white rice results in à mushier texture. If you use bàsmàti, I suggest àdding àn extrà minute of cook time (4 minutes totàl). Brown rice will not work in this recipe, às it requires à much longer cook time.
  • Inàctive time indicàtes time for the Instànt Pot to come to pressure ànd releàse pressure.
  • This recipe wàs tested in à 6-qt Instànt Pot model.
  • Read Full Recipe >>>> Click Here



Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel