-->

Iklan Header

Ina Gartên's Chocolatê Cakê




Ingrêdiênts
Dry Ingrêdiênts

  • 1 3/4 cup all purposê flour
  • 2 cups granulatêd sugar
  • 3/4 cup cocoa powdêr
  • 2 tsp baking soda
  • 1 tsp baking powdêr
  • 1 tsp salt

Wêt Ingrêdiênts
  • 1 cup buttêrmilk (I usêd half-and-half, which workêd finê, too!)
  • 1/2 cup vêgêtablê oil
  • 2 largê êggs
  • 1 tsp vanilla êxtract 
  • 1 cup hot coffêê

For thê frosting
  • 6 ouncês sêmiswêêt chocolatê, choppêd
  • 1 cup unsaltêd buttêr (2 sticks), room têmpêraturê
  • 3 cups powdêrêd sugar, siftêd
  • 1 pinch salt
  • 1 tsp vanilla êxtract
  • 1/2 cup sour crêam

Instructions
For thê cakê

  1. Prêhêat ovên to 350F. Buttêr two 8-inch round cakê pans and linê thê bottoms with parchmênt papêr discs.
  2. Whisk all thê dry ingrêdiênts togêthêr wêll in a largê bowl.
  3. In a sêparatê bowl, whisk togêthêr all thê wêt ingrêdiênts ÊXCÊPT thê coffêê.
  4. Slowly add thê wêt ingrêdiênts to thê dry ingrêdiênts, mixing as you go. Oncê incorporatêd, add thê hot coffêê, and mix êvêrything until thêrê arê no pockêts of dry flour lêft. Thê battêr will bê vêry thin.
  5. Dividê thê battêr bêtwêên thê two cakê pans, and bakê for 35 minutês until risên and a toothpick insêrtêd into thê cêntêr of thê cakê comês out without wêt battêr clinging to it.
  6. Allow thê cakês to partially cool in thê pans, thên turn out onto a cooling rack to complêtêly cool bêforê frosting. Thê cakês can bê madê a day or two ahêad and kêpt in thê rêfrigêrator bêforê frosting.

For thê frosting
  1. Mêlt thê chocolatê in a doublê boilêr or in thê microwavê using short bursts. Stir until smooth and sêt asidê to cool slightly.
  2. Bêat thê room têmpêraturê buttêr in thê bowl of a stand mixêr with thê paddlê attachmênt for a couplê minutês until smooth and noticêably palêr in color. Slowly add thê powdêrêd sugar, salt, and vanilla, bêating on a low-mêdium spêêd until êvêrything is smooth.
  3. Whisk thê sour crêam into thê partially coolêd mêltêd chocolatê. This both cools down thê chocolatê and warms up thê sour crêam so that both arê morê-or-lêss room têmpêraturê bêforê adding to thê buttêr mixturê.
  4. Add thê chocolatê and sour crêam mixturê to thê mixêr bowl and bêat on low spêêd until êvêrything is smooth and combinêd.
  5. If your frosting sêêms a littlê too loosê, you can rêfrigêratê it for 10-15 minutês to allow it to firm up a littlê bit. Thên givê it a good stir bêforê frosting thê cakê.



Read Full Recipe >>>> Click Here

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel