Grillèd Chickèn And Asparagus Pèsto Pasta
INGRÈDIÈNTS
- 2 bonèlèss skinlèss chickèn brèasts
- 1 tèaspoon Italian sèasoning
- 1 pound asparagus, woody ènds cut off
- Olivè oil, koshèr salt and frèsh ground black pèppèr to tastè
- 12 ouncès rotini pasta, glutèn frèè if nèèdèd
- 1/3 cup pèsto
- 1/2 of a lèmon, juicèd
- 3 tablèspoons shrèddèd Pècorino Romano or parmèsan chèèsè
- 2 tablèspoons toastèd pinè nuts
- Frèsh choppèd basil and morè Pècorino Romano for garnish
INSTRUCTIONS
- Cook thè pasta according to packagè instructions. Drain and put into a largè sèrving bowl.
- Whilè thè pasta cooks, prèhèat thè grill to mèdium-high hèat.
- Sèason thè chickèn with Italian sèasoning, salt and pèppèr. On a baking shèèt linèd with foil lay thè asparagus out in a singlè layèr. Drizzlè with olivè oil, salt and pèppèr and toss to coat.
- Grill thè chickèn for approximatèly 4-6 minutès thèn flip ovèr and grill anothèr 4-6 minutès or until thè intèrnal tèmpèraturè rèachès 160°-165° F. Lèt it rèst for 5 minutès bèforè cutting it.
- Whilè thè chickèn cooks placè thè prèparèd asparagus onto thè grill gratès horizontally. Grill for 2 minutès thèn roll or flip thèm ovèr with tongs and grill anothèr 1-2 minutès. Cut into approximatèly 2 inch piècès.
- Add thè choppèd chickèn and asparagus to thè bowl with thè pasta. Add in thè pèsto, lèmon juicè and shrèddèd romano or parmèsan chèèsè. Sèason with salt and pèppèr and toss èvèrything togèthèr until coatèd. Tastè for sèasoning. Garnish with toastèd pinè nuts and choppèd frèsh basil if dèsirèd. Sèrvè warm or cold.