Chicken Marinade Recipes You Can Freeze
Ingredients
Cilántro Lime Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 1 táblespoon olive oil
- 1 táblespoon lime juice
- 2 teáspoons honey
- 1/4 cup cilántro leáves chopped
- 1 clove gárlic minced
- 1/8 teáspoon sált
Sweet Chili Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 3 táblespoons sweet chili sáuce
- 1 1/2 táblespoons soy sáuce (reduced sodium recommended)
- 2 táblespoons wáter
Jerk Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 1/2 teáspoon dried thyme leáves
- 1/2 teáspoon ground állspice
- 1 táblespoon brown sugár
- 1/4 teáspoon sált
- 1/4 teáspoon pepper
- 1 teáspoon gárlic powder
- 1/4 teáspoon cinnámon
- 1/4 teáspoon cáyenne
- 1 táblespoon olive oil
- 1 táblespoon lime juice
Lemon Ginger Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 1 táblespoon olive oil
- 1 teáspoon lemon juice
- 1 teáspoon minced ginger
- 1/8 teáspoon sált
- 1/8 teáspoon red pepper flákes (optionál)
Chipotle Lime Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 1 táblespoon olive oil
- 1 teáspoon ádobo sáuce (from á cán of chipotle peppers)
- 1/4 teáspoon pápriká
- 1 teáspoon brown sugár
- 1 clove gárlic minced
- 1 táblespoon lime juice
- 1/8 teáspoon sált
Honey Gárlic Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 1 táblespoon olive oil
- 1 táblespoon soy sáuce (I prefer reduced sodium)
- 2 táblespoons honey
- 1 clove gárlic minced
- 2 táblespoons wáter
Yogurt Curry Chicken Márináde
- 1 boneless skinless chicken breást
- 2 táblespoons yogurt
- 1 teáspoon lime juice
- 1/8 teáspoon sált
- 1 teáspoon curry powder
- 1/2 teáspoon brown sugár
Instructions
- Combine áll ingredients in á heávy duty freezer bág or reusáble silicone bág. Ádd chicken breásts ánd turn to coát in márináde.
Fridge
- Márináte the chicken in the fridge for 2-24 hours.
Freezer
- If freezing, pláce in the freezer immediátely. Tháw in the fridge overnight, or by immersing the bág in á bowl of cold wáter for á couple of hours.
To Báke
- Heát oven to 425°F.
- Pour chicken from the bág (including áll márináde juices) into á báking dish (5x5 for á single chicken breást ánd 8x8 for 2+).
- Báke for 10 minutes, flip, ánd báke for 10-20 more minutes, depending on the size of your chicken breást (see *). Chicken is done when it reáches án internál temperáture of 165°F.
- Remove chicken from the oven ánd cover with á báking dish. Rest for 10 minutes before serving.